Ποιοί είμαστε

Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να συγκεντρώσει πληροφορίες γύρω από το φυσικό τρόπο βίου. Μια προσπάθεια υποστήριξης της αναγέννησης μας, ως ανθρώπινα όντα μέσω της επανάκτησης και ανακάλυψης της κρυφής ή ξεχασμένης γνώσης της μητέρας Φύσης.

Μια συλλογικότητα πολιτισμού και περιβάλλοντος , με σκοπό την Έρευνα και Ανάπτυξη Πολιτιστικών και Οικολογικών Εφαρμογών μέσω της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του σεβασμού προς τη φύση και το περιβάλλον.

Στο δήμο Μονεμβασίας στη Λακωνία, ιδρύσαμε τον πολυχώρο Porto Grana Hub, της «ΒΙΟμόνοια», μια «ομπρέλα» για την οικολογία και τον πολιτισμό. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη ζωή του τόπου τους στο φυσικό και ανθρωπογενές  περιβάλλον, στην παραγωγή της τροφής τους και στην αειφόρο διαχείριση των υλικών και πολιτιστικών πόρων, βάζοντας τα θεμέλια για συνεργατικές δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ευελπιστώντας στην αναβίωση της κοινοτικής ζωής και στο χτίσιμο μελλοντικών κοινωνιών αυτάρκειας και αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, ασχολούμαστε με την εκπαίδευση και τις νέες γενιές, σε μια ιστορική στιγμή κατά την οποία, αφενός, η τεχνολογική πρόοδος ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για τους θεσμούς της συμμετοχικής αλληλεγγύης, από την άλλη, αυτοί οι θεσμοί διατρέχουν τον  ίδιο κίνδυνο να εξουδετερωθούν από την κυρίαρχη ιδεολογία του καταναλωτισμού και τη συντριπτική δύναμη της αγοράς.

Είναι λοιπόν σημαντικό, για την ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της και για την ευτυχία των ανθρώπων, να επενδύσουν σκέψη και δράση, στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη, ξεκινώντας από τα παιδιά.

Η «ΒΙΟμόνοια», με ρίζες στο έδαφος της Λακωνικής γης, δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο, για την ανεύρεση επαφών και για συνεργασίες, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι  πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται, μέσω της ανταλλαγής του μέγιστου δυνατού φάσματος των πόρων και των ιδεών, στις πολιτιστικές προκλήσεις ενός πολυσυλλεκτικού κόσμου.

Είναι ανοικτή για τη συμμετοχή  και τη συμβολή όλων εκείνων που μοιράζονται τους στόχους της.

Για περισσοτερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας : biomonoia@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s