Απλεπιστήμιο Λακωνίας 2015

Mpozas1Η ΒΙΟμόνοια διοργανώνει το πρώτο Απλεπιστήμιο στη Λακωνία αυτό το καλοκαίρι και σας προσκαλεί σε ένα δεκαήμερο από 4 εως 14 Ιουλίου κατά την διάρκεια του οποίου θα ασχοληθούμε θεωρητικά και πρακτικά με τους φυσικούς πόρους, την φυσική ζωή, την φυσική διατροφή, την φυσική καλλιέργεια, τον φυσικό εαυτό μας σε μια όμορφη παραλία του Λακωνικού κόλπου.

Καθ’ όλες τις μέρες θα κάνουμε και βιωματικά πειράματα επί της φυσικής – αλκαλικής διατροφής και φυσικής καλλιέργειας με θεωρητική προσέγγιση  και με εργασία σε λαχανόκηπο παραδοσιακής καλλιέργειας.

Πολύ συνοπτικά και ενδεικτικά θα επιθυμούσαμε να ανταλλάξουμε μεταξύ μας καλές πρακτικές σε θέματα όπως φυσική καλλιέργεια, φυσική δόμηση ενέργεια, βότανα, κατασκευές, άσκηση (γιόγκα, τάι τσι) και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων-αποσπασμάτων με θέμα την σχέση του ανθρώπου με τα άλλα πλάσματα (φυτά και ζώα). Επιλέξτε βιβλίο και φέρτε το μαζί σας για να διαβάσετε. Μπορείτε να βγείτε και εκτός θέματος αν θέλετε να μας διαβάσετε κάτι αγαπημένο σας ή που θεωρείτε σημαντικό και δυνατό. Κάθε είδους μουσικό όργανο είναι ευπρόσδεκτο.

Αναμένουμε την εκδήλωση της συμμετοχής σας και την επιθυμία σας να μοιραστείτε μαζί μας κάποια γνώση σας ή δεξιότητα που ανήκει στον κύκλο των καλών πρακτικών.

Η ελευθερία του καθενός να κάνει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε ώρα επιθυμεί είναι δεδομένη, το πρόγραμμα που θα συνδιαμορφωθει είναι ενδεικτικό, προέχει η ζωή, τα μπάνια, η φροντίδα του φυσικού εαυτού μας.

Ο κατασκηνωτικός χώρος είναι ανοιχτός, όπου μπορούν να στηθούν σκηνές και  διαθέτει παροχές νερού, τουαλέτας (σε παρακείμενο καφέ),  ενώ θα στηθεί αυτοσχέδια κουζίνα και ηλιακός φούρνος. Επίσης η τοπική δανειστική ποδηλατολέσχη ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΡΕΑ θα διαθέτει ένα αριθμό ποδηλάτων για τις βόλτες των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα με ευθύνη των συνοδών τους

Δηλώσεις συμμετοχής στο  biomonoia@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6944508731

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες μπορούν, να έρθουν για τις διακοπές τους και για “ανεπίσημο απλεπιστήμιο” όσες μέρες επιθυμούν εως το τελος του καλοκαιριου και μετά το Απλεπιστήμιο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν 

Τι είναι το Απλεπιστήμιο

Το Απλεπιστήμιο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με πρωτοβουλία του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη στη Βολισσό της Χίου και “φοίτησαν” σε αυτό περί τους 200 ανθρώπους. Στόχος του είναι οι μετέχοντες σε αυτό, μέσα από συζητήσεις και δράσεις βιωματικές να έρχονται σε άμεση επαφή με την φυσική τους υπόσταση και τη θέση τους ανάμεσα στα άλλα φυσικά πλάσματα καθώς και τον ρόλο τους ως προς τους φυσικούς πόρους.

Το Απλεπιστήμιο κατά τα δύο χρόνια του βίου του έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας παρουσιάζοντας την φιλοσοφία του και προωθώντας στην κοινωνία την αλλαγή πορείας, δηλαδή την είσοδό μας στην μετακαταναλωτική-μετακαπιταλιστική εποχή, όπου θα κυριαρχεί ο σεβασμός στον πραγματικό πλούτο, δηλαδή στην κάθε μορφής ζωή και στους φυσικούς πόρους που αποτελούν αγαθά κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων του οικοσυστήματος και όχι εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και ιδιωτικοποίηση.

Τα “εργαλεία” που το Απλεπιστήμιο προτείνει σε κάθε “καταναλωτή” ο οποίος έχει νιώσει το αδιέξοδο, την αυτοκαταστροφή και τελικά την Ύβρη της καταναλωτικής του καθημερινής διαβίωσης και νιώθει έτοιμος να αλλάξει “πίστα”, είναι η φυσική ζωή, η φυσική διατροφή και η φυσική καλλιέργεια. Μέθοδες και στάση ζωής που αποτελούν την φιλοσοφία και την “διδασκαλία” του Απλεπιστημίου, οι “φοιτητές” του οποίου έχουν στόχο την κατ’ έτος πρόοδό τους “εις κατώτερα” έως ότου φτάσουν στην ρίζα τους, την αναγνωρίσουν και αρχίσουν να ζουν δυναμώνοντάς την.

Περισσότερα στο σύνδεσμο

 

Advertisements

About Biomonia

Seriously looking for a better world today!
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

One Response to Απλεπιστήμιο Λακωνίας 2015

  1. Παράθεμα: Απλεπιστήμιο Λακωνίας 2015 | Απλεπιστήμιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s